Nog Steeds Hypo

Interview met Erfa Thyroid

dr henri knafo interview erfa thyroid Een vertaald interview van 13 september 2013 met de medisch directeur van Erfa Thyroid, dokter Henri Knafo. Erfa is een merk dierlijk schildklierhormoon.

Dokter Knafo beantwoordt enkele vragen. Erfa is volgens dokter Knafo o.a. hier verkrijgbaar. Het wordt in Nederland in de regel niet vergoed door verzekeraars. 

 

Sommige medici zijn van mening dat dierlijk schildklier hormoon onzuiver is. Wat zegt u daarvan?
Ons product is ontworpen en geproduceerd door Pfizer (Park Davis). We hebben het product van hen gekocht. Het is ontworpen als standaard medicijn. Het is niet onzuiver.

Waar wordt jullie dierlijke schildklierhormoon geproduceerd?
De werkzame ingrediënten komen uit Amerika, maar ons hormoon wordt geproduceerd in Europa (België) en gedistribueerd vanuit Canada.

Hoe wordt uw hormoon geproduceerd?
Het hele orgaan wordt uitgenomen, getest, gezuiverd (van bacteriën e.d.), gedroogd en tot poeder vermalen.

Kan het sublinguaal (=onder de tong) worden ingenomen?*
We hebben niet veel informatie over sublinguale toediening. Ik denk dat het wel werkt, want veel patiënten nemen het sublingaal in en hun bloedonderzoeken zijn normaal. De wijze van inname is belangrijk: als eerste ‘s ochtends, met ALLEEN een glas water waarna 45-60 minuten gewacht wordt met eten en 4 uur verwijderd van voedingssupplementen of voeding met een hoog calcium gehalte.

Is Erfa glutenvrij?
Ja. Onze fabriek verwerkt geen producten met gluten. Er zijn veel patiënten met gluten allergie die ons product nemen. We hebben van deze patiënten nog nooit een melding gehad over bijwerkingen.

Is Erfa Thyroid zuivelvrij?
Nee. Ons product komt tijdens het zuiveringsproces met lactose in contact en kan sporen van lactose bevatten. Echter lactose allergie is zeer zeldzaam en lactose intolerante patiënten zouden hiervan geen last moeten ondervinden.

Zijn de dieren hormoon- en antibiotica vrij?
Nee. Zoals bij alle Amerikaanse dierlijke schildklierhormonen wordt de schildklier onttrokken aan dieren die bestemd zijn voor menselijke consumptie. We kunnen niet garanderen dat er geen antibiotici in zitten.

Wat zijn de hulpstoffen?
Maiszetmeel (binder), talk (binder), magnesium stearate (vloeimiddel) & suiker* (Europese USP sacharose die de absorbtie verhoogt)

*veel internationale experts op het gebied van dierlijk schildklierhormoon prefereren dat er suiker aan het preparaat wordt toegevoegd

Welke maatregelen nemen jullie om de dosis/effectiviteit van iedere batch te garanderen?
Health Canada (het Canadese ministerie van volksgezondheid) heeft onze productie- en testmethode goedgekeurd. Van iedere batch wordt de hoeveelheid hormoon getest. Health Canada verplicht ons ook om iedere bijwerking of geval van onwerkzaamheid te melden. Alle meldingen worden geregistreerd en geanalyseerd op de website van Health Canada.

Is er sprake van een acceptabele afwijking tussen de batches?
Health Canada laat een maximum van 10% afwijking tussen de batches toe. Maar we overschrijden zelden 5%.

Gaan jullie in de toekomst ook andere doseringen maken?
We hebben alleen een vergunning voor 30, 60 en 125 mg. Een nieuwe dosering toevoegen is in Canada zeer complex, omdat er zoveel belangrijke regelgevende fasen doorlopen moeten worden. We hebben geen plannen om andere doseringen toe te voegen.

Hebben jullie een omrekentabel voor Amerikaanse medicijn merken (Synthroid*, etc.)?
Pas daarmee op. Ik zie dat er veel fouten gemaakt worden bij het overstappen van levothyroxine naar Erfa Thyroid. De beste manier om over te stappen is door te overleggen met je arts of door rechtstreeks contact met ons op te nemen. Onze omrekentabel (table II) staat op onze site. Als je bijvoorbeeld 100 mcg Synthroid neemt, moet je ongeveer 65 mg Erfa hebben. Maar op basis van je bloedwaarden past je arts deze (start)dosis aan.

Hoe kunnen jullie, een Canadees farmaceutisch bedrijf, voorschrijven op basis van Amerikaanse recepten?
In ieder land is er een ‘patient based program’ (we noemen dat in Canada een speciaal toegangsprogramma). We mogen in sommige gevallen medicijnen naar een ander land sturen als er toestemming van de arts is. De FDA geeft in Amerika geen toestemming voor het gebruik van dierlijk schildklierhormoon in tegenstelling tot Canada, waar het gebruik wettelijk toegestaan is. De FDA heeft wel in sommige gevallen medicijnen de grens over laten gaan van Canada naar Amerika. Dit kan in de toekomst veranderen.

Moet Erfa Thyroid aan dezelfde Amerikaanse FDA voorwaarden voldoen als synthetische schildklier medicijnen?
We moeten aan dezelfde voorwaarden voldoen waar alle medicijnen aan moeten voldoen in Candada (inclusief synthetische schildklier medicijnen). Onze medicijnen zijn goedgekeurd door Health Canada en onze certificaten staan op de website. We hebben geen betrekkingen met de FDA.

Is Erfa Thyroid ooit teruggeroepen?
Nee.

Hoe moet een Amerikaanse arts een recept uitschrijven voor Erfa Thyroid?
Gewoon een recept uitschrijven voor Erfa Thyroid of dierlijk schildklierhormoon en de dosering en hoeveelheid vermelden.

Welke voor hoeveelheden zijn er?
We verkopen alleen de 100 stuks variant aan het buitenland. Sommige Canadese apotheken verkopen de 500 stuks variant. We hebben geen betrekkingen met Canadese apotheken.

Wat kost het?
De gangbare prijzen kunnen varieren van apotheek tot apotheek. Maar we bieden de mogelijkheid aan patiënten direct bij ons te bestellen. Het voordeel is dat ons medicijn dan in streng gecontroleerde termperaturen is opgeslagen* en dat het in de originele container blijft in verband met de stabiliteit. De prijzen staan op onze website: www.pharmasourcing.com.

Hoe bestelt een patiënt Erfa?
Als een patiënt bij Erfa bestelt kan deze het recept faxen naar +1-514-931-7330 of emailen naar info@eci2012.net. Daarna kan de patiënt via de website online betalen via www.pharmasourcing.com. De medicijnen worden binnen 24 uur verzonden. Caroline gaat over de bestellingen en zij is bereikbaar op telefoonnummer +1-888-922-3133.

Belangrijke aanvulling:
Als een patiënt onze medicijnen neemt en problemen heeft, kunnen we altijd helpen en een oplossing zoeken. Omdat veel patiënten aangeven dat ze last hebben van een zeer droge huid, is er ook een effectieve gezichtscreme verkrijgbaar op onze website (het kan tegelijk worden besteld met de medicijnen).

Ik ga dit weekend een voordracht houden over dierlijk schildklierhormoon bij de World Anti-Aging Society in Londen. Tot op heden is ons dierlijke schildklierhormoon het meest verkochte merk in Europa en de Europese ontwikkelingen worden steeds leidender.

Neem naar een artsenbezoek het nieuwe Amerikaanse random onderzoek mee waaruit naar voren komt dat patiënten dierlijk schildklierhormoon verkiezen boven synthetisch hormoon. Als een arts geen dierlijk schildklierhormoon voor wil schrijven, laat dan dit onderzoek zien. Je kunt een kopie van het onderzoek bij ons opvragen.

Ik dank Erfa’s medisch directeur voor het zo grondig beantwoorden van onze vragen. Het was een plezier om met hem te werken.

 

Redactionele noten:

*onderzoek wijst uit dat schildklierhormoon niet onder de tong kan worden opgenomen. Toch zweren veel schildklierpatiënten erbij, omdat de absorptie op deze manier niet afhankelijk is van het spijsverteringskanaal (dat vaak niet optimaal is in schildklierpatiënten )

*Synthroid = een Amerikaans merk synthetisch T4 schildklierhormoon zoals Euthyrox, Thyrax en Eltroxin

 *schildklierhormoon is temperatuur- en lichtgevoelig.

Secured By miniOrange