Nog Steeds Hypo

Reacties

 

comment foto istock

19 thoughts on “Reacties

 1. admin Post author

  Tim, dat snap ik heel goed, want zo te lezen heb je veel hypo klachten.. Ik raad je aan om via deze pagina een arts te vinden (en voor de zekerheid vooraf te checken of deze met dierlijk hormoon werkt) http://www.nogsteedshypo.nl/artsen-die-met-natuurlijk-schildklierhormoon-werken/ Deze kan dan ook nagaan of er bijv spijsverteringsenzymen voorgeschreven dienen te worden. Er zijn zeker veel andere mannen die ook hypo zijn en hieronder lijden, maar die hebben idd nog geen reactie achtergelaten. Hopelijk brengt jouw reactie hier verandering in. Hou vol, Tim, er is zeker hoop. Blijf vechten voor je gezondheid en als je vragen hebt, kun je altijd hier terecht. En in de Facebook groep “Nog Steeds Hypo”.https://www.facebook.com/groups/687012928017124/

 2. Tim

  Weet je wat ik nou zo jammer vind? Ik zie alleen maar reacties van vrouwen. Mannen zoals ik kunnen nergens terecht. Omdat Hypo door bijna iedereen gezien wordt als een “Vrouwenkwaal”, wordt je als man totaal niet serieus genomen met je klachten. Zelfs de endocrinoloog die volgens het ziekenhuis (Gelre Apld) site hoog staat aangeschreven op dit vlak behandeld je als ……
  Ik loop nu al jaren te klooien met mijn gezondheid en begin een beetje aan mijn eind te geraken.
  Heb erg veel pijn en niemand snapt het. Ga toch eens sporten, eet nou eens normaalI Ik ben een slanke jongen met een enorme dikke buik. Daar wordt je echt niet vrolijk van. Ik schaam me heel erg voor mezelf.
  Loop continu met een ruis in mijn kop. Moet hoesten als een zeehond om de zoveel tijd, geen kracht meer in mijn armen, tunnel carpaal syndroom verschijnselen, spieren die vast zitten, tintelende armen en vingers, geen gevoel meer hebben aan de huid van je bovenbenen, kan soms niet op de simpelste woorden komen, vergeet wat ik gisteren heb gedaan of ben geweest, soms een stem van een forse roker terwijl ik roken smerig vind, en zo kan ik nog wel ff doorgaan met al die sh.t. Als je aan je huisarts vraagt om te zoeken naar de specialist op dit vlak in NL vind men dat niet nodig. Ik val immers toch binnen de waarden met mijn bloeduitslagen? Ik ben echt niet zo’n drama figuur hoor. Echt niet! Maar als ik zo nog langer door moet….. neh… dan hoeft het voor mij niet meer….

 3. Josee

  Wat een vondst, deze site! En ook op mijn vraag reageerde Renate heel snel. Erg blij mee. Ik heb de site gebookmarked en verwacht hier nog veel rond te struinen.

 4. admin Post author

  Het is belangrijk om dat ferritine gehalte (ijzer) flink omhoog te krijgen. Met een ijzertekort kan je schildklier hormoon zijn werk niet doen en blijf je je hypo voelen. Pas wel op dat tussen ijzersupplementen en je hormooninname minstens drie uur zitten. Is je vitamine B12 gehalte ook getest?

 5. Daphne

  Ik woon op Bali, heb na radioactief jodium een hypotheroide overgehouden. Ik slik 2 tabletten Euthyrox 100 per dag. Lang is alles goed gegaan maar sinds een jaar heb ik een eczeem ontwikkeld, dat steeds erger werd en nog wat klachten.
  Ik heb gisteren FT4 en TSH getest.
  FT4 = 39,64
  TSH = 0,05
  Ferritin (ijzer?) Laag
  Kan iemand mij vertellen wat dit inhoud?

 6. admin Post author

  Volgens Stop The Thyroid Madness mag de TSH lager zijn, FT3 hoog in de normaalwaarde en FT4 ongeveer in het midden van de range. Maar het zou natuurlijk het beste voor je zijn als je een dokter vindt met ervaring. Deze is bekend met de waarden en controleert ook hoe bepaalde andere belangrijke waarden ervoor staan en of je aan bijnier uitputting lijdt. Dit is namelijk van invloed op werking van het schildklierhormoon.

 7. admin Post author

  Volgens Stop The Thyroid Madness mag de TSH lager zijn, FT3 hoog in de normaalwaarde en FT4 ongeveer in het midden van de range. Maar het zou natuurlijk het beste voor je zijn als je een dokter vindt met ervaring. Deze is bekend met de waarden en controleert ook hoe bepaalde andere belangrijke waarden ervoor staan en of je aan bijnier uitputting lijdt. Dit is namelijk van invloed op werking van het schildklierhormoon.

 8. Vera

  Goede site. Zou mooi zijn als deze nog wat verder uitgebreid kan worden.

  Het is trouwens sinds kort bekend dat de presidentskandidaat Hilary Clinton ook het dierlijk schildklierhormoon gebruikt. Dat is heel goed nieuws, want geen enkele arts kan nu nog beweren dat dit geen goede behandeling is. Blijkbaar is het in ieder geval goed genoeg voor – mogelijk – de toekomstige kandidaat voor het presidentschap!

 9. Bea

  Fijn dit te vinden. Werd onlangs net niet buitengewipt bij de endo, omdat ik overgestapt ben op nsh.
  Na een flitsende start gaat het nu toch weer moeizaam. Niemand om raad te vragen, huisarts stapte mee in het verhaal maar is niet bekend met nsh. Ik zit nu dus muurvast. Hoop dat de site spoedig verder groeit. Wie weet vind ik antwoorden op mijn vragen? Top!

 10. B. C.

  Hallo! Ik heb hier heel wat informatie gevonden waarmee ik weer verder kan.
  Sinds kort op nsh en voor het eerst bloed laten prikken. Wat ik nergens kan terug vinden is hoe de waarden in het bloed er bij voorkeur uit zien. Ik stel me namelijk voor dat het helemaal anders zal zijn dan op enkel T4 medicatie. (Ik heb geen schildklier meer). Iemand een idee waar ik daar antwoord op kan vinden?
  Hartelijk dank!

 11. shinta

  Goede site maar nog niet af…
  Ik ben 48 jaar en moeder van 4 kinderen. Sinds 16 jaar ben ik ook hypothyroide en neem sinds een half jaar een combinatie van synthethische T4 met synthetische T3 samen met supplementen. Voorheen nam ik enkel T4 wat mij ziek hield, zoals zovelen onder ons. Endocrinologen geven mij geen vertrouwen meer.
  Van de Canadese Erfa Thyroid medicatie krijg ik een allergische reactie waardoor ik er helaas mee heb moeten stoppen maar deze geef ik aan mijn dochter van 15 die Hashimoto heeft en hopelijk dat ze er beter mee is.
  In Antwerpen heb je volgende dokters: Dr Rudy Proesmans in Boechout (heeft eigen website en boek ‘Gezond zonder medicijnen’) en Dr Filip Otten in Kontich. Deze orthomoluculaire artsen schrijven ook de NDT zoals Erfa voor. Dr. Thierry Hertoghe (heeft eigen website) vraagt hoge honorarium (320 euro per consultatie), heeft eigenlijk een patiëntenstop en zijn artsenpraktijk heeft een lange wachtlijst (prijs consultatie is 165 euro bij zijn mede-arts Dr Godefroit). Ik wijs Dr Herthoghe niet af want ik zou heel graag bij hem te rade gaan, zelfs zijn boek ‘The Hormone Handbook’ van 290 euro willen aankopen, maar ben voorlopig tevreden met de artsen Proesmans en Otten.
  Twee buitenlandse websites waar ik mij aan optrek: http://www.stopthethyroidmadness.com van Janie A. Bowthorpe en http://www.hypothyroidmom.com van Dana Trentini. De boeken van Janie A. Bowthorpe zijn mijn ‘bijbel’ geworden alsook die van Dr Proesmans. Echte aanraders voor patiënten zoals wij.
  Veel succes verder met je website.

 12. sabine

  Hallo, wat een goede site zeg ! Eindelijk klare en heldere uitleg op verschillende niveau’s. Ik vermoed dat ik een trage werkende schildklier heb. Graag had ik me laten begeleiden door een goede arts. Ik woon echter in Belgie. Weet er iemand een arts die in Belgie ook met alternatieve medicatie/homeopathie werkt ? Groeten ! Sabine

 13. Tonny

  Het lijkt wel mijn verhaal, alleen heb ik de goede arts nog niet gevonden !
  Graag zou ik willen weten welke arts jij hebt….

  Groet Tonny

 14. Michelle

  Mooie en duidelijke site, met veel informatie die tot nu toe alleen op buitenlandse websites te vinden was. Erg fijn dat je je hiervoor inzet Renate!

 15. margriet Smit Westerveld

  Hallo, ik ben heel blij met deze site ,zelf ben ik bekent met Hashimoto en Fybromyalgie
  Ik haal heel veel tips van deze site ,ben er erg blij mee eindelijk iemand die met je mee denkt ,want de meesten Artsen laten je aan modderen omdat ze het zelf ook niet echt weten.Ben me nu aan het verdiepen in Dierlijk Schildklierhormoon ,want ik heb gelezen dat je daar veel minder klachten of zelfs klachten vrij van kunt zijn . Vind het ook heel fijn dat Renate Hoornstra de Engelse vertaling omzet naar het Nederlands .

  Groet Margriet

 16. joyce

  Hele fijne site,goede info en handige tips! ik heb zelf hashimoto en ik vind hier veel dingen die ik in mijn dagelijks leven kan toe passen om het te verbeteren! 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Secured By miniOrange