Nog Steeds Hypo

Cosmetica zonder gifstoffen

Autoimmune schildklierpatienten (mensen met de ziekte van Hashimoto) hebben een defect afweersysteem. Voor hen is het extra belangrijk dat zij hun immuunsysteem niet onnodig extra belasten met de toxische stoffen die in gangbare cosmetica zitten, zoals parabenen en hun schadelijke vervangers, ftalaten, sulfaten, PEG’s, siliconen, EDTA, etc. Sommige van deze stoffen zijn zelfs hormoonverstorend.

Op heel veel makeup staan claims die vaak helemaal niet waar zijn, waardoor het lijkt dat deze natuurlijk en niet schadelijk zijn. Maar om onschadelijke, echt natuurlijke makeup te kopen, moet je goed de INCI ingredientenlijst lezen. Dat betekent de lijst met ingredienten in het latijn. Het kan daarom een hele zoektocht zijn om biologische makeup te vinden waar echt geen schadelijke stoffen in zitten. Hashimoto patiente Anouk van Goens (die ook aan bijnieruitputting lijdt) heeft deze zoektocht aan den lijve ondervonden en besloot om in dit gat te springen door een webshop te openen waar zij biologische makeup verkoopt, Corpo Natura: www.corponatura.com.

De winkel is gevestigd in Nederland, maar verzendt wereldwijd. Omdat Anouk zelf aan Hashimoto lijdt, weet zij als geen ander welke cosmetica je veilig kunt gebruiken. Zij heeft alleen cosmetica geselecteerd die het lichaam ondersteunen in plaats van belasten. Alle producten zijn cruelty free en de meeste producten zijn vegan en glutenvrij (zie het symbooltje onder ‘features’ van het product).

 

Gebruik de code ‘schildklier’ bij je bestelling en ontvang 15% korting. Geldig tot en met 11 oktober 2015.

iets om over na te denken…

lipstick anouk bewerkt met tekst 3

Secured By miniOrange